Om meg, kennel av Vettin og litt om familien

Jeg heter Merete Sanne og er født i 1964. Jeg er gift med Reidar og har barna Ole Magnus og Kari Marie. Vi eier og driver gården Mørk mellom Sandefjord og Larvik.

Jeg er lidenskapelig opptatt av hunder. Hobbyen min er hundene i kennel av Vettin, mens arbeidet mitt består i å drive Hundepensjonatet Mørk. Reidar synes det er hyggelig med hundene, men er mest opptatt av å legge forholdene til rette for dem og meg. Barna blir stadig mer ivrige til å hjelpe til, særlig når vi har valpekull.

Jeg fikk min første spaniel 1984. Det var en cocker spaniel som ble en morsom og hyggelig familiehund.

I 1986 fikk jeg jobb som kennelhjelp på kennel Inu-goya med innehaverne Frank Bjerklund (nå kennel Westaway) og Terje Johnsen. De drev med oppdrett av både engelsk og welsh springer spaniel. Dette ga meg en unik mulighet til å bli godt kjent med begge rasene. Jeg er meget takknemlig for all kunnskap som Frank og Terje ga meg.

Kennelnavnet ”av Vettin” fikk jeg registrert i 1991. Det startet med et valpekull etter min engelske springer spaniel Inu-goya Born to Perform. Senere ble det både agilitytrening, instruktørvirksomhet og jakttrening.

Interessen for jakttrening gjorde at tispen Hazelwoods Joy of Life ble kjøpt inn fra Sverige. Dette viste seg å være en lærevillig og nydelig tispe. Hun oppnådde 2 Elite på jaktprøve i Norge. Hun fikk to valpekull og hennes etterkommere har fulgt meg til nå.

NUCH Inu-goya Riverdance flyttet til oss fra Inu-goya i-97. Han er en flott hund som har vist seg å være en veldig god avlshund. Han er far og bestefar til våre to engelske springer spaniel tisper.

Min første Welsh springer spaniel fikk jeg i 1996. Det var hannhunden NUCH Inu-goya Llandovery og så fikk jeg noen år senere NUCH Inu-goya Orange Sensation. Med henne startet mitt oppdrett av welsh springer spaniel. Hun er bestemor og mor til alle welsher oppdrettet under kennelnavnet av Vettin. Hun har flere championatavkom.

Arbeidssituasjonen min gjør at det ikke lenger er tid til jakttrening, men jeg prøver å være på de utstillinger som er innen rekkevidde. Det blir lagt stor vekt på mosjonering av hundene. Jeg er så heldig å skogen helt inntil gården og det er derfor enkelt å gå tur. Jeg har også en luftegård på ca 1 mål som hundene løper løs i. Alle hunder som bor her på Mørk, enten de er i pensjon eller er våre, får tur 3 ganger daglig. Valpene får også små turer og blir tidlig vant til å være ute, sommer som vinter.

Mitt mål for begge raser er at de skal ha et rasetypisk utseende og et gemytt som gjør at hunden er til glede for sin eier. I mitt avlsarbeid legger jeg vekt på å følge Norsk Kennel Klubs Etiske retningslinjer for avl og oppdrett og retningslinjene gitt av avls- og sunnhetsutvalget i Norsk Spaniel Klub.


Merete og Hazelwoods Joy of Life
Foto: Ellen Getz Wold


Merete og Inu-goya Llandovery